13 Cursa del Foc, un èxit consolidat!

EMOCIONANT CAP DE SETMANA VISCUT A LA CURSA DEL FOC

El Festival Cursa del Foc començava dissabte a les 10 de matí. A aquella hora s’obria l’entrega de dorsals i es realitzava l’entrenament precompetitiu. Un grupet d’atletes posaven a punt les cames per l’endemà. A la mateixa hora s’obria la fira amb la participació de la Fundació Josep Carreras Contra la Leucèmia i Kids & Us. Ja a la tarda, augmentaven les activitats, Laura Fernàndez de Psicoalimenta donava la seva xerrada «més enllà de ser el millor» i els més valents participaven en la cursa de sacs «atrapa un pernil«

Des de primera hora de diumenge un gran grup de voluntaris del Club Atletisme Olesa posaven en marxa els preparatius per la Cursa del Foc, més de 70 voluntaris que fan possible el correcte desenvolupament d’aquest esdeveniment esportiu.

La fira tornava a obrir les seves portes i es començava a notar a l’ambient els nervis previs a una cursa. Les últimes recollides de dorsals, moviment continu d’atletes escalfant i un poble bolcat amb la Cursa del Foc, situava a la línia de sortida gairebé 500. Entre els atletes destacats, el corredor local Albert Ollé o Aimane Eddaifi com clars favorits per la victòria dels 5 i 10km respectivament.

Ja a les 9h en punt es donava la sortida la de tretzena edició de la Cursa del Foc, un circuit de 5km que recorre tots els punts més emblemàtics del poble i acompanyat pel públic olesà. Des del primer metre un grup de 4 corredors format per l’Albert OlléAimane EddaifiMohamed El Ghazouany i Achraf El Gharouns lideraven la cursa. Entre ells es repartirien les dues primeres places de la cursa de 5k i de 10k. A partir del quilòmetre tres i mig l’Ollé canviava de ritme traient uns metres valuosíssims als seus perseguidors. Finalment, l’Albert Ollé del Club Atletisme Olesa, s’imposava a la meta amb un temps de 15’43», seguir d’aprop Achraf El Gharouns i Sancho Ayala que entraven a 12 i 30 segons del guanyador respectivament. La segona volta pels atletes dels 10 quilòmetres començava mentre les noies més fortes del 5k arribaven a meta. El podí femení va estar liderat per la Montserrat Estany amb un fantàstic temps de 18’37» seguida de la local Ester Guerrero amb 18’52» i Txell Jarque que va parar l’electrònic en 20’11»

La segona volta al circuit es feia dura per El Ghazouany fet que aprofitava Eddaifi per distanciar-se i proclamar-se campió de la distància de 10 quilòmetres. Aimane Eddaifi guanyava la Cursa del Foc amb un temps de 31’47», seguit de Achraf El Gharouns amb 32’46» i Javier Paniello, l’atleta de l’Olesa, va afrontar la cursa en solitari i entrava en una meritòria tercera posició amb 34’10».

En categoria femenina Inés Mota no va donar cap oportunitat a les seves rivals, pujant al calaix més alt del podi amb un temps de 42’43», la segona posició va ser per Carme Ballesteros a menys d’un minut de la guanyadora i tancant les posicions d’honor entrava la Mirla Salinas amb 45’55»

Durant els següents minuts, un degoteig constant de corredors anava omplint la Plaça de l’Oli, un tall de la fresqueta síndria, marca de la cursa del foc, ajudava a recuperar després de l’esforç. Satisfacció i bon ambient va ser el còctel de tot el matí.

Un cop realitzada la cursa dels adults, era el torn dels més petits. Un seguit de 3 curses dividien per edats i distàncies als més de 150 nens i nenes que es van apropar a participar. Les curses anaven des de 400 a 1200m i comptaven amb el suport de l’acadèmia d’anglès Kids & Us. Un públic entregat cobria el 100% del circuit, donant molt de caliu a la prova. Finalment la Milla Solidària tancava un matí de sis curses, amb unes grans marques i la participació de la Cadira Joelette.

L’entrega de premis va ser a càrrec del nou alcalde en Miquel Riera, Jordi Martinez representant d’esports i Juanjo Agudo, president del Club Atletisme Olesa.

Aquest 2019 destacarà pel bon ambient viscut durant tot el cap de setmana. Volem donar les gràcies a tots els corredors, voluntaris, patrocinadors i agents implicats que fan possible any rere any la Cursa del Foc.

Gràcies per ser-hi i ens veiem en la próxima edició!